vrijdag 12 oktober 2018

Militair die per ongeluk schoot op NPS-centrum Grun Dyari wordt disciplinair gestraft....

Militair ingedeeld bij de beruchte zogenoemde elite eenheid ‘Faya blo’...

Onduidelijk blijft waarom bar-restaurant L’Espoir door militairen beveiligd moet worden


De militair die dinsdagavond 'per ongeluk' schoot op NPS-centrum Grun Dyari wordt disciplinair gestraft. Dit zegt de waarnemend commandant van de militaire politie (MP), luitenant-kolonel Floyd Mettendaf, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 12 oktober 2018.

Het schot kwam uit het wapen van een geoefend militair, die ingedeeld zou zijn bij de beruchte zogenoemde elite eenheid ‘Faya blo’ en uitgeleend aan bar-restaurant L’Espoir aan de Johan Adolf Pengelstraat. De eetgelegenheid staat twee panden verwijderr van het partijcentrum van NPS, Grun Dyari.

De militair zou hebben geprobeerd de patroonhouder uit een geladen wapen te halen. Ook heeft hij het wapen niet in een veilige richting gehouden. Dit blijkt uit het voorlopig onderzoek van de MP-recherche. Het gevolg was dat een verdwaald schot dwars door de muur van een vergaderzaal van het NPS-gebouw ging, terwijl partijgenoten op dat moment aan het vergaderen waren.

'Het schot is een menselijke fout geweest', zegt het hoofd van Faya blo, grootmajoor Harry Kassels. Tot deze conclusie komt Mettendaf ook. Bij de dienstwisseling zou het wapen per ongeluk zijn afgegaan. 'Het gebeurt bij elke gewapende macht', beweert Kassels. De grootmajoor zegt dat het niet gebruikelijk is dat de dienstoverdracht voor een ander pand gebeurd. Volgens hem heeft de militair in kwestie niet de juiste veiligheidsmaatregel toegepast.

Kassels betreurt dat het gebeuren in verband wordt gebracht met de politiek. 'Wat zal het doel zijn geweest om het voorval in een politieke hoek te plaatsen? Militairen blijven ver van de politiek.' De officier spreekt van een samenloop van omstandigheden. 'Ik heb begrip voor de gevoelens van de andere kant.'

Het gebeuren wordt met de politiek in verband gebracht, omdat de uitbater van L'Espoir gelieerd is aan de NDP.

NPS-voorzitter Gregory Rusland vraagt zich af welke werkzaamheden de militairen, die uit belastinggelden betaald worden, verrichten bij de horecagelegenheid. Kassels wil echter niet aangeven waarom de militairen bij L'Espoir werken. Volgens de grootmajoor zal de minister van Defensie bepalen wat het lot wordt van de militair in kwestie.

Ter informatie fragment SBS Nickerie 20 juni 2012: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten