vrijdag 12 oktober 2018

Brandweer J.A.Pengelluchthaven krijgt nieuwe oefenbak voor simulatieoefeningen

(Bron foto: Luchthavenbeheer)
Met komst nieuwe oefenbak geeft luchthaven invulling aan internationale verplichtingen


De brandweer van de Johan Adolf Pengelluchthaven krijgt een nieuwe oefenbak voor het uitvoeren van simulatieoefeningen van motorbranden en landingsgestelbranden. De N.V. Luchthavenbeheer heeft als operator van de luchthaven de eerste steen gelegd. 

Met de bouw van de oefenbak geeft de internationale luchthaven van Suriname verder invulling aan haar internationaal gestelde verplichtingen.

Om zo goed mogelijk getraind en voorbereid te zijn, moeten brandweerlieden regelmatig hun vaardigheden testen en aanscherpen. Het ontbreken van een oefenbak is tijdens de laatste doorlichtingen van de ICAO (International Civil Aviation Organization) steeds weer als 'finding' aangemerkt, stelt de afdeling Public Relations van Luchthavenbeheer.

De oude oefenbak werd tijdens de bouw van de nieuwe ‘taxiway’ verwijderd met het idee deze gelijk weer op te zetten. De bouw heeft echter langer dan gepland op zich laten wachten.

Bij de nieuwe oefenbak zal een uitgebouwde container geplaatst worden die zal dienen als vliegtuigromp. De bak krijgt een aparte installatie voor de simulatieoefeningen en vetputten die zorgen voor de scheiding van water en olie, om milieuvervuiling te voorkomen. De trainingen van de afgelopen periode zijn normaal doorgegaan, weliswaar niet op het gewenste niveau.

Voor het uitvoeren van de ‘Great Fire drill’, die elke luchthavenbrandweer tenminste tweemaal per jaar moet uitvoeren, werden halve vaten met brandstof als improvisatiemateriaal gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten