vrijdag 12 oktober 2018

Amerikaanse Maureen Cattieu helpt dieren in nood in Cartagena, Colombia

Ongeveer 40 van de dieren die Cattieu heeft gered zijn naar families in Western New York gegaan


Een uit Western New York (WNY) afkomstige vrouw, woonachtig in Colombia, is nu thuis en deelt haar verhaal over het helpen van dieren daar in nood. Maureen Cattieu geeft al een aantal jaren Engelse les in het land, maar merkte zodra ze arriveerde, dat er een echt probleem is in Colombia. Ze was getuige van talloze mishandelde dieren op straat, die hulp nodig hadden.

'We zien wonden toegebracht met machetes, heet zuur dat op honden is gegooid, gewoon mishandelde en verwaarloosde honden, of honden die last hebben van hondenziekte en voor dood zijn achtergelaten', zegt ze. 'We hebben het allemaal gezien, er zijn mensen die huisdieren hebben, maar in ieder geval met de armoede in de gebieden van Cartagena is het moeilijk in  te denken te kunnen zorgen voor een dier, wanneer je misschien niet genoeg hebt voor je kinderen.'



Dus, vier jaar geleden, begon ze een non-profit organisatie genaamd Cartagena Paws, die helpt om deze dieren te redden en ze geadopteerd te krijgen.

News 4 ontmoette Maureen donderdag 11 oktober 2018 op de Buffalo Niagara International Airport. Ze vloog naar de stad met een hond, Morris, die ze redde in juli. 'Hij werd gevonden naast een benzinestation, hij had de helft van het bot in een poot uit het lichaam, wat betekende dat de zenuwen zichtbaar waren, maar hij was zo zwak toen we hem bij de dierenarts kregen, dat we geen operatie konden doen', zegt ze.

Cattieu zegt, dat toen Morris eenmaal sterk genoeg was, dierenartsen werden gedwongen zijn poot te amputeren. Ze verzorgde hem en was eindelijk klaar om hem ter adoptie af te staan. Maureen vloog met Morris naar Buffalo, waar ze zijn nieuwe eigenaar Luis Balbosa ontmoette.

'Ik had enig idee van zijn persoonlijkheid door hem op Facebook te zien, maar dit is de eerste keer dat ik hem persoonlijk ontmoet', zegt Balbosa. Luis en zijn partner hebben verschillende honden met speciale behoeften geadopteerd. Hij zegt dat deze dieren zoveel te geven hebben, zelfs als ze zo weinig zijn gegeven door anderen.

'Het zijn gewoon de liefste dieren', zegt hij. 'En wanneer je ze van de straat haalt en ziet hoe zoet ze nog steeds zijn, ondanks de manier waarop sommige mensen ze behandelden, laat het je gewoon zien wat ze te bieden hebben als je aardig voor ze bent.'

Maureen zegt dat ongeveer 40 van de dieren die ze heeft gered naar WNY-families zijn gegaan. Klik hier voor meer informatie over Cartagena Paws.

(Suriname Mirror/WIVB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten