vrijdag 12 oktober 2018

Brazilië vermoedt witwaspoging Equatoriaal-Guinea

16 Miljoen dollar en luxe horloges in september in beslag genomen bij delegatie vicepresident Teodoro Nguema Obiang Mangue


Braziliaanse functionarissen zeggen, dat 16 miljoen dollar aan niet opgegeven contant geld en luxe horloges, in beslag genomen medio september bij de delegatie van de vicepresident van Equatoriaal Guinea, mogelijk deel hebben uitgemaakt van een poging om geld wit te wassen verduisterd door de regering van het Afrikaanse land. 

De politie op een luchthaven in Sao Paulo heeft vorige maand de kostbaarheden onderschept die waren verpakt in de bagage van een delegatie die Teodoro Nguema Obiang Mangue vergezelde.

De Braziliaanse Federale Politie zei woensdag 10 oktober 2018 dat ze het witwassen van geld vermoeden. Ondertussen zei de Braziliaanse ambassade van Equatoriaal-Guinea in een verklaring, dat het onderzoek 'in strijd is met de normen van het internationale recht dat Brazilië onderschrijft'.

De Braziliaanse wet verbiedt mensen om het land binnen te komen met meer dan $ 2.700 in contanten.

O Estado de Sao Paulo citeerde medio september een diplomatieke bron uit Equatoriaal-Guinea, dat het geld bestemd was voor het betalen van een medische behandeling die Obiang in Sao Paulo zou ondergaan. Wat betreft de horloges, ze waren voor het 'persoonlijke gebruik' van de zoon van de president en waren gegraveerd met zijn initialen, aldus het bericht.


(Suriname Mirror/Associated Press/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten