vrijdag 12 oktober 2018

8 Decembermoorden strafproces in Suriname verschoven naar 30 oktober

Geen reden aangegeven voor niet doorgaan zitting vrijdag 12 oktober...


Het 8 Decembermoorden strafproces is vandaag, vrijdag 12 oktober 2018, niet hervat. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, heeft de zitting in de militaire kamer verschoven naar 30 oktober, zo deelde de griffier van de Krijgsraad mee, aldus persbureau ANP.

Er is geen reden aangegeven voor de andere datum.

Het Openbaar Ministerie (OM) zou vandaag reageren op de pleidooien die de advocaten van de verdachten de afgelopen maanden hebben gehouden.

Eind juli sprak Roy Elgin, de vertegenwoordiger van het OM, zijn repliek al uit in de Krijgsraad. Hij stelde toen dat hij, ondanks het verzoek om vrijspraak, nog steeds vindt dat hoofdverdachte Desi Bouterse, twintig jaar de gevangenis in moet.

Na de reactie van het OM mogen de advocaten nog een keer hun mening geven. Daarna krijgen de verdachten zelf de kans een laatste woord uit te spreken. Vervolgens bepaalt de krijgsraad het vonnis. Bouterse, nu president van Suriname, en 24 anderen worden verdacht van de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers en tegenstanders van Bouterse, in december 1982.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten