maandag 24 september 2018

President Bouterse stelt op advies artsen reis naar Servië - en Turkije en Rusland - uit

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
Bouterse gaat de Algemene Vergadering van de VN niet toespreken

'Mede vanwege verplichtingen in De Nationale Assemblee laat ik de VN-vergadering schieten'


President Desi Bouterse heeft zijn bezoek aan Servië uitgesteld. Het staatshoofd zou in de eerste week van oktober voor een officieel bezoek naar Servië gaan en ook bezoeken afleggen aan Turkije en Rusland. Zijn behandelende artsen hebben hem geadviseerd voorlopig geen inspannende reizen te maken, zo bericht de Ware Tijd zondag 23 september 2018, nadat Bouterse eerder die dag een ontmoeting met de pers had. 

Het staatshoofd is momenteel herstellende van een buikherniaoperatie die hij op Cuba heeft ondergaan.

Indien de politieke agenda het toelaat gaat de reis naar Servië in het eerste kwartaal van 2019 door. 'De zaken zijn in de planning en we hopen dat ze in het eerste kwartaal van 2019 door kunnen gaan', zei de president, mits dat mogelijk is met de agenda's van de ontvangende landen.

De president zei ook, dat hij komende week de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties niet zal toespreken. De nationale politieke agenda laat dat niet toe. Suriname is op 28 september aan de beurt in de VN, maar op die dag houdt het parlement de eerste vergadering van het nieuwe zittingsjaar en dient de president de gebruikelijke jaarrede te houden en de Ontwerpbegrotingen-2019 te presenteren.

Bouterse zegt mede vanwege de verplichtingen in De Nationale Assemblee de VN-vergadering te laten schieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten