maandag 24 september 2018

Detentie van oud-minister Jamaloodin op Curaçao met 8 dagen is verlengd

Jamaloodin onder meer verdacht van medeplegen c.q. uitlokken moord op Helmin Wiels

 
Verdachte G.R.M. Jamaloodin is vrijdag door de rechter-commissaris gehoord op de vordering bevel tot bewaring. Het Openbaar Ministerie vindt het noodzakelijk, dat Jamaloodin langer blijft vastzitten in het belang van het onderzoek, reden waarom een vordering bewaring is gedaan, aldus het Openbaar Ministerie zondag 23 september 2018. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt Jamaloodin onder meer van verduistering, valsheid in geschrifte en het medeplegen c.q. het uitlokken van de moord op Helmin Wiels.

Jamaloodin is vrijdag tijdens de behandeling door de rechter-commissaris van de vordering bevel tot bewaring, bijgestaan door zijn raadsvrouw op Bonaire en één van zijn raadslieden op Curaçao. De verdediging heeft bij die gelegenheid een verzoek gedaan tot schorsing van de detentie van Jamaloodin.

Na de processen-verbaal te hebben bestudeerd, de vordering bevel tot bewaring te hebben doorgenomen en de Officier van Justitie, de verdachte en diens verdediging te hebben gehoord op de vordering bewaring en het verzoek tot schorsing, heeft de rechter-commissaris een beschikking bevel tot bewaring afgegeven en het verzoek tot schorsing afgewezen, wat inhoud dat de detentie van Jamaloodin ingaande vrijdag met 8 dagen is verlengd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten