maandag 24 september 2018

Turkije gaat, na Suriname, ook ambassade in Asuncion in Paraguay openen

'We ondernemen stappen om onze contacten en samenwerking met Paraguay te vergroten'


Turkije heeft de nodige wettelijke procedures voltooid om zijn ambassade in Asuncion in Paraguay te openen, zei het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring, zondag 24 september 2018. Ankara heeft Armağan İnci Ersoy als eerste ambassadeur aangewezen. 

'Paraguay zal naar verwachting binnenkort ook de noodzakelijke procedures afronden', vervolgt de verklaring. 'We ondernemen stappen om onze contacten en samenwerking met Paraguay te vergroten in het kader van ons outreach-beleid ten aanzien van Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied', aldus het ministerie.

Volgens de verklaring ontmoette minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu zijn Paraguayaanse ambtsgenoot Luis Alberto Castiglioni in deze context in New York ter gelegenheid van de 73e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De wederzijdse politieke wil om relaties te bevorderen werd tijdens de vergadering bevestigd.


De ambassadeur van Turkije in Paraguay opereert vanuit Buenos Aires. Turkije heeft een consulaat in Asuncion en een ander in Ciudad del Este, Paraguay.
Ankara kondigde op 7 september een besluit aan om een ambassade te openen in Asuncion, een dag nadat president Mario Abdo het besluit van de vorige regering om haar diplomatieke missie in Israël vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen, had omgedraaid.

(Suriname Mirror/Hurriyet Daily News/Daily Sabah/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten