maandag 24 september 2018

Drie nieuwe arrestaties in zaak poging drone-aanslag op president Maduro, Venezuela

'Venezuela blijft zoeken naar twee mensen die bekend staan ​​als 'Pastor' en 'Latino''

Oppositieleider Julio Borges verdacht het brein te zijn achter de moordaanslag op Maduro


De minister voor Communicatie en Informatie van Venezuela Jorge Rodríguez heeft de arrestatie bekendgemaakt van drie personen die betrokken zouden zijn geweest bij de poging president Nicolás Maduro te vermoorden - met een drone gestuurde aanslag - op 4 augustus. 

De leiders van de mislukte aanval zijn Henryberth Rivas, ook bekend als Morfeo, Angela Lisbeth Esposita, bekend als 'La Perrera', en een gepensioneerde kolonel, bijgenaamd 'Corocoro', die op 22 september 2018 door staatsveiligheidsdiensten werden gevangengenomen.

De minister zei, dat Venezuela blijft zoeken naar twee mensen die bekend staan ​​als 'Pastor' en 'Latino' in verband met de mislukte terroristische aanslag op president Maduro.


In zijn bekentenis zei Morfeo, dat hij een Colombiaans migratiehoofd ontmoette, die hem toestond om vrij naar het land te gaan. Zo zei Rodríguez, dat 'de bekentenis van Morfeo een bekentenis is die sterk lijkt op die van afgevaardigde Juan Requesens, die de ambtenaar opmerkt die hem meerdere malen de grens heeft laten oversteken.'


'Wisten de Colombiaanse autoriteiten, dat ze gedurende zes maanden een training van terroristen in Chinácota hadden gevolgd?', vroeg de minister. 'Het is heel belangrijk, dat de functionarissen van de republiek Colombia ontkennen of uitleggen welke deelname de regering van Juan Manuel Santos had bij het organiseren van deze aanval op president Maduro.'

Op zijn beurt bepaalde zijn bekentenis ook de betrokkenheid van de regeringen van Mexico en Chili, aangezien de misdadigers ambtenaren van de diplomatieke missies van die landen aanwezen die betrokken zouden zijn geweest bij de ontsnappingsplannen van de vermeende deelnemers aan de mislukte aanval. 'De Chileense ambassade moet uitleggen waarom een ​​crimineel die zo'n gewelddadige daad in stand houdt, als eerste instructie naar de Chileense ambassade gaat', zei de minister.


Na verdere details te hebben gegeven over de manier waarop de gevangenneming plaatsvond en de communicatie tussen de verdachten, zei de minister dat de autoriteiten bewijs hebben dat ze geloven dat oppositieleider Julio Borges het brein achter de moordaanslag op Maduro was.

'Het is vastgesteld dat deze mensen direct verbonden zijn met Julio Borges', zei Rodríguez eraan toevoegend, dat bronnen in de buurt van Borges beweerden dat hij probeerde Morfeo het land uit te helpen. 'Borges woont in Bogotá en daar plant hij alle criminele acties tegen Venezuela. Osman Alexis Delgado Tabosky, die alle acties coördineerde, is gevestigd in de staat Florida in de VS.'

Rodriguez zei dat met de drie nieuwe arrestaties er in totaal 28 gedetineerden zijn. De Aanklager heeft gezegd dat minstens 43 mensen betrokken zijn bij de explosie van drones.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten