maandag 24 september 2018

Surinaamse VVD van x-minister Alice Amafo op weg naar verkiezingen van 2020

'De naam VVD beantwoordt aan de maatschappelijke realiteit en de hedendaagse eisen'


De Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) onder leiding van ex-minister Alice Amafo maakt zich op voor de verkiezingen van 2020. VVD is de nieuwe naam van de vijftig jaar oude Plattelands Bewoners Partij, die is overgenomen door Amafo, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 24 september 2018. Zij heeft namens de ABOP van Ronnie Brunswijk twee keer een ministersfunctie bekleed. Amafo bedankte eerder dit jaar als hoofdbestuurslid van de ABOP.

Kort na de verkiezingen van 2015 stopte zij met het bijwonen van partijbijeenkomsten. Het volk is volgens de politica uitgekeken op bestaande partijen en heeft een alternatief nodig. Zij zegt dat de naam VVD beantwoordt aan de maatschappelijke realiteit en de hedendaagse eisen. 'De kansen voor het volk worden met de dag kleiner', vindt de politica.

Op de vraag hoeveel kans een kleine partij maakt op zetelwinst zegt ze: 'De dag van de stembusgang bepaalt of een partij groot of klein is. De kaarten zijn nog niet helemaal geschud.'

Zij stelt, dat de VVD zal meetellen in het politieke spectrum en dat de bevolking zal bepalen hoe groot het draagvlak zal zijn.

De verkiezingen van 2015 zijn zaterdag geëvalueerd tijdens een VVD-structurenbijeenkomst in Ons Huis aan het Kerkplein, Paramaribo. Er is gekeken naar de positieve kanten van die stembusgang en naar zaken die beter moeten. Ook is op de vergadering gesproken over de strategie voor deelname aan de verkiezingen van 2020.

De partij wil later dit jaar naar buiten treden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten