maandag 24 september 2018

Handelaar die aangifte deed van afpersing tegen agente nu ook aangehouden

Politie-inspecteur verdacht van aannemen van giften en omkoping van een ambtenaar

 
De handelaar J., die onlangs aangifte van afpersing deed tegen politie-inspecteur E.R., is zaterdag ook in verzekering gesteld. Dat gebeurde nadat de inspecteur zou hebben beweerd, dat de man haar probeerde om te kopen om onder een boete uit te komen. R. is vrijdag ingesloten alsook ene Denny, die als tussenpersoon zou hebben gefungeerd tussen haar en de ondernemer, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 24 september 2018.

Politie-inspecteur R., werkzaam bij de Economische Controledienst, wordt verdacht van het aannemen van giften en omkoping van een ambtenaar, aldus een persbericht van het Korps Politie Suriname afgelopen zaterdag:

http://www.politie.sr/politieambtenaar-en-burger-in-verzekering-gesteld-in-verband-met-in-beslag-genomen-smokkelwaar/

De afdeling Fraude onderzoekt deze zaak.

Voordat R. werd ondergebracht in het Huis van Bewaring te Santo Boma, hebben cipiers een mobiele telefoon in beslag genomen die zij had verborgen in haar valse haar.

Tijdens een controle in de winkel van handelaar J. te Sophia's Lust zouden onlangs 25 dozen illegaal geïmporteerde sigaretten en zeven dozen alcoholische drank in beslag zijn genomen. Inspecteur R. zou J. hebben voorgehouden, dat de boete Srd 300.000 zou bedragen, maar dat de zaak tegen betaling van Srd 200.000 'onder de tafel' zou worden afgehandeld zonder tussenkomst van het Openbaar Ministerie. J. zou hebben gezegd, dat hij niet zoveel geld had. Naar verluidt heeft hij een schikking getroffen voor een bedrag van Srd 160.000. Als deelbetaling droeg hij een Noah-busje over aan tussenpersoon Denny. Een deel van het geëiste bedrag haalde hij van de bank, het restant leende hij bij derden. In totaal zou hij Srd 120.000 aan inspecteur R. hebben betaald.

De advocaat van J. dient vandaag een verzoek in bij de rechter-commissaris om hem vrij te krijgen. Ook een andere handelaar zou aangifte hebben gedaan tegen de inspecteur, omdat zij samen met medewerkers zijn 14-jarige zoon zou hebben meegenomen om aanwijzingen te doen. Bij de 'aanhouding' van de jongen zou uit de woning van de handelaar een jachtgeweer zijn meegenomen.

Waterkant.net bericht vandaag, dat het bericht over de aanhouding van de inspecteur van politie vrijdag heeft heel wat los gemaakt op social media in Suriname. In Facebook groepen worden diverse foto’s en het Facebook-profiel gedeeld van een vrouw, die volgens de leden de aangehouden inspecteur E.R. zou zijn. Ook wordt er een filmpje gedeeld.
In het filmpje zou de ambtenaar in kwestie te zien zijn die in beslag genomen goederen en een jachtgeweer in haar voertuig laat plaatsen.

Op andere pagina’s wordt gemeld, dat de zoon van een ex-minister ook bij deze zaak betrokken zou zijn en dat de inspecteur gelieerd zou zijn aan een bepaalde politieke partij. De berichten worden behalve via Facebook ook via WhatsApp groepen verspreid.
Het is moeilijk na te gaan in hoeverre deze berichten op de waarheid berusten of dat er sprake is van zogenoemde ‘mofokoranti’, aldus Waterkant.net.

De Surinaamse politie is zeer zuinig in het verschaffen van informatie, omdat de afdeling Fraude van de politie nog bezig is met het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten