maandag 24 september 2018

BvL- en ALS-leden op eerste schooldag, maandag 1 oktober, in actie - De confrontatie maakt doorstart

Bondsvoorzitter Valies: 'De minister communiceert totaal niet'

'Zij gaat alleen maar naar Bakana Tori om uit te schelden op leerkrachten'


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten maandag 1 oktober, de eerste schooldag na de grote vakantie, niet naar school te gaan. De leerkrachten zijn opgeroepen om zich te melden in Theater Unique, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 24 september 2018.. 

De BvL en ALS hebben vandaag vergaderd en zijn niet te spreken over minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS zegt na de vergadering. dat de minister totaal niet communiceert. 'Zij gaat alleen maar naar Bakana Tori om uit te schelden op leerkrachten.'

Valies stelt, dat het optreden van de minister geaccepteerd zal worden. Voorlopig is het besluit genomen om maandag actie te voeren. Het zal van de minister afhangen of het een ééndaagse actie wordt, zegt Valies.

De bonden hebben ook moeite met het ontheffen van Joyce Zijler als waarnemend directrice van het Examenbureau. De leerkrachten willen ook de verhoging hebben die toegekend is aan ambtenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten