maandag 24 september 2018

Braziliaanse tiener (19) valt uit snel ronddraaiende attractie in amusementspark te Luisburgo

Felipe Moreno slaat zijn hoofd tegen een metaalstructuur en loopt ernstig hoofdtrauma op


Het is het schokkende moment, dat een tiener achteruit valt uit een snel ronddraaiende attractie van een pretpark. Opnamen van mobiele telefoons hebben vastgelegd dat Felipe Moreno, 19, opstond tijdens een rit van de attractie 'Samba' in een amusementspark in Luisburgo, Minas Gerais. 

De rit was net begonnen met een opwaartse beweging toen de tiener de metalen staven op de achterkant van zijn stoel greep. Moreno draaide toen naar achteren, zijn benen schoten verticaal in de lucht, terwijl hij viel.

De overige aanwezigen in de attractie keken geschrokken rond toen ze de plotselinge verdwijning van de tiener zagen.

Moreno, uit Manhuaçu, had het amusementspark bezocht tijdens een feestdag, vrijdagavond, toen hij besloot de rit te maken. Nadat hij van het platform viel, sloeg de tiener naar verluidt zijn hoofd op een metaalstructuur en liep ernstig hoofdtrauma op. Hij werd met spoed naar de UPA (Unidade de Pronto Atendimento) in Manhuaçu gebracht per ambulance, waar hij vandaag, maandag 24 september 2018 nog steeds in een kritieke toestand verkeert.



De tiener sloeg naar verluidt zijn hoofd tegen een vier meter hoge 'ijzeren structuur' toen hij viel.

De vader van Moreno, John, zei: 'Hun vrienden filmden de scène met een mobiele telefoon. De video laat zien dat mijn zoon uit de attractie werd gegooid. Hij sloeg met zijn hoofd op de ijzeren structuur, ongeveer een halve meter boven de grond. Mijn zoon ligt op de ICU in zeer ernstige toestand en we weten niet wat te doen.' 

Militaire politie, brandweer van Manhuaçu en de burgerpolitie waren zaterdagochtend vroeg aanwezig. Ensign Freitas, van de Brandweer Manhuaçu, zei: 'De attractie is nu verboden totdat de eigenaar de onderhoudsrapporten presenteert, bevestigd door de ingenieur die de documentatie heeft ondertekend.'


(Suriname Mirror/Correio Braziliense/El Siglo de Durango/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten