zondag 23 september 2018

'Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname'

(Bron foto: Facebook)
Rusland wil ontwikkeling van sociaal-economische mogelijkheden Suriname ondersteunen


Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad heeft woensdag 19 september de Russische ambassadeur, Sergey Akopov die in Brazilië resideert, ontvangen, aldus Financiën pas zondag 23 september 2018 in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut. De delegatie bestond verder uit Marc Waaldijk, honorair consul voor Rusland, Janna Chekova, Civiel Attaché bij de ambassade van Rusland, en Matvei Voskoboinikov, 'Deputy Trade Representative' van Rusland. 

In het gesprek werden de recente twee bezoeken van minister Hoefdraad aan Rusland gememoreerd, tijdens welke de bewindsman aandacht vroeg voor de potentie van Suriname.

De Russische diplomaat is op bezoek om verder invulling te geven aan een programma van samenwerking met ons land.

De Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname en de ontwikkeling van onze sociaal-economische mogelijkheden te ondersteunen, aldus het ministerie. De Russische ambassadeur complimenteerde Suriname met de goede doorstart om zo resoluut aan haar verzelfstandiging en eigen toekomst te bouwen. Hij meent dat dit alleen maar gerespecteerd moet worden in de samenwerking.

Minister Hoefdraad merkte op, dat met een open dialoog en rechtmatig handelen beide landen nut zullen ondervinden van de gezamenlijke inspanningen. Het mogelijk toekomstig visumvrij kunnen reizen tussen beide naties werd door beiden aangehaald. Volgens beiden zal het zeker tot verdere verbetering van handels- en investeringsrelaties leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten