donderdag 23 augustus 2018

Venezolaan (19) dient officieel verzoek tot politiek asiel in bij Justitie Curaçao

Indiener is gedeserteerd uit het Venezolaanse leger

Advocaat Achim Henriquez: 'De man vreest voor zijn leven en kan om die reden niet het land uitgezet worden'


Op Curaçao is afgelopen week officieel een verzoek tot politiek asiel ingediend bij minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) voor een Venezolaanse man van 19 jaar die gedeserteerd is uit het leger. Dit  meldt vandaag, donderdag 23 augustus 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Er is mij vanuit het ministerie toegezegd dat ik antwoord krijg, en ik verwacht dat dit een toewijzing is, maar mocht ik vandaag dat antwoord nog niet binnen hebben, dan ben ik genoodzaakt een voorlopige voorziening te verzoeken bij de rechter om uitzetting te voorkomen. De man vreest voor zijn leven en kan om die reden niet het land uitgezet worden, zoals met zoveel illegale Venezolanen gebeurt', aldus advocaat Achim Henriquez die zich met de zaak bezighoudt.

'Het gaat hier om een specifiek geval en niet om een economische vluchteling, want het is een deserteur uit het Venezolaanse leger. Doorgaans geldt desertie als een strafbaar feit. Als deze jongeman, die op dit moment in de barakken van de politie vastzit, teruggestuurd wordt, is hij zijn leven niet zeker. Een economische vluchteling die teruggestuurd wordt zal met rust gelaten worden in Venezuela, maar met betrekking tot deze man heeft Curaçao een verantwoordelijkheid te dragen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten