donderdag 23 augustus 2018

'Baoase is al sinds 2008 bezig met illegale bouw op Marie Pampoen', Curaçao

Amigu di Tera verbaasde zich al in 2008 er over, dat regering van Antillen bouwwerken in zee toestond

Verbazing nu bij media en politici dat de organisatie geen commentaar levert op huidige situatie bij het luxe resort...


Baoase is al sinds 2008 bezig met illegale bouw op Marie Pampoen. Dat stelt de natuurorganisatie Amigu di Tera in een verklaring. De organisatie heeft als bewijs een eigen persbericht uit 2008 en een bijbehorende foto uit die tijd aan de verklaring toegevoegd, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 23 augustus 2018. 

Uit het persbericht van december 2008 blijkt, dat bewoners in de omgeving van de Winterswijkstraat last hebben van het geluid van een loader.


'Langzaam wordt de het deel van de kust bij Marie Pampoen afgesloten voor ons volk. Het is onduidelijk op grond van welk beleid en welke wet de werkzaamheden toestaat. In 2008 is er nog geen beleid voor onze kust, maar toch worden er besluiten genomen die veel schade kunnen aanrichten aan het leven in de zee. En iedere keer worden beslissingen genomen die in het belang zijn van een klein groepje met geld en invloed', zo meldt het persbericht.

Na orkaan Omar werd het duidelijk, dat bij het aanleggen van de pier materialen zijn gebruikt die men eigenlijk nooit had mogen gebruiken, aldus de verklaring. Het droogleggen is ook niet op een professionele manier gebeurd. Met andere woorden het eilandsbestuur controleert de toegestane projecten niet.

Amigu di Tera verbaasde zich in 2008 er al over dat de regering van de Antillen – die ook de eigenaar is van de zeebodem – bouwwerken in zee toestond zonder daarbij de eigen maritieme wetten te raadplegen, en dat de betrokken projecten niet worden gecontroleerd. De natuurorganisatie licht ook toe waarom zij nu van zich laat horen.

Bepaalde media en politici vragen zich nu af waarom de organisatie geen commentaar levert op de huidige situatie bij het luxe resort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten