donderdag 23 augustus 2018

Korpschef politie Curaçao: 'De bij Baoase aanwezige agenten hebben onvoldoende opgetreden'

Sambo: 'Wat ik op beeldmateriaal heb gezien, is onacceptabel'


Na beeldmateriaal gezien te hebben van de gebeurtenissen bij het luxe resort Baoase, kan korpschef Mauricio Sambo niet anders concluderen dan dat de daar aanwezige agenten onvoldoende hebben opgetreden. 

'Wat ik heb gezien, is onacceptabel. Ik kan me voorstellen dat de situatie daar moeilijk is geweest, maar er had wel actie ondernomen moeten worden. Zo hadden de agenten om meer assistentie kunnen vragen of aan de protesterende mensen kunnen aangeven wat wel en niet mag en kan', aldus Sambo vandaag, donderdag 23 augustus 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Hij voegt er gelijk aan toe, dat ondanks deze conclusie niet direct de beschuldigende vinger naar de betreffende agenten gewezen moet worden.

'Er is nu een intern onderzoek gaande, waarvan we het verslag vrijdag aan de minister van Justitie overhandigen. We kijken in het onderzoek naar het gehele proces en de structuur. Dus hoe zit het met de schakels? Hoe heeft de teamleider gehandeld en de chef van het wijkbureau? Het is aan de minister om de resultaten van het onderzoek al dan niet publiek te maken en kenbaar te maken of en welke maatregelen er getroffen zullen worden', zo laat de korpschef weten.

Afgelopen vrijdag liep een protestmanifestatie bij het luxe resort Baoase uit de hand. Eerst werd een hek gesloopt, waarna de betogers het hotelterrein opliepen, het restaurant ingingen en volgens verklaringen van het resort zelfs de kamers van de toeristen betraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten