donderdag 23 augustus 2018

Uitblijven oplossing vraagstuk steegjes Pietermaai leidt ‘tot grote onzekerheid bij investeerders'

VBC: 'Verdere uitbreiding van investeringsplannen worden on hold gezet’


Het uitblijven van een permanente oplossing voor het vraagstuk van de steegjes in Pietermaai leidt ‘tot grote onzekerheid bij investeerders en heeft tot gevolg dat verdere (uitbreiding van) investeringsplannen on hold worden gezet’. Dat stelt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) in een brief aan minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Zita Jesus-Leito (PAR) - zie onderaan -, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 23 augustus 2018. Deze brief werd in maart van dit jaar al gestuurd. 

'Helaas heeft de minister niet gereageerd op onze goedbedoelde raadgeving. En nu blijkt dat het uitblijven van een solide en transparant beleid en afspraken ernstige rustverstorende acties kunnen uitlokken', aldus de VBC. Daarbij verwijzend naar wat er op het luxe resort Baoase is voorgevallen, waarbij demonstranten zich toegang tot het hotel hebben verschaft en de toeristen aan het schrikken hebben gebracht.

De vereniging wijst erop dat door deze discussie, zoals begin dit jaar over de Vliersteeg en de oproep om tegen sluiting hiervan te demonstreren, de gewenste duurzame sociaaleconomische groei wordt gestagneerd.

VBC: 'In de afgelopen jaren is naar schatting voor meer dan 40 miljoen gulden geïnvesteerd om deze buurt tot een aantrekkelijke toeristische omgeving te transformeren. Er zijn ongeveer 300 kamers en een twintigtal restaurants en bars in de markt geplaatst en meer dan 250 banen gecreëerd. Moet dit dynamische proces tot stilstand worden gebracht vanwege het uitblijven van een permanente oplossing van voornoemd vraagstuk?'

http://www.vbcuracao.com/website/index.php?option=com_content&view=article&id=217:actie-baoase-verslechterd-investeringsklimaat&catid=38:2012&Itemid=60



Geen opmerkingen:

Een reactie posten