donderdag 23 augustus 2018

Recordlading van bijna twee ton cocaïne onderschept in haven Gent, België

(Bron foto: Federale Politie)
Cocaïne gevonden tussen een lading tegels uit Brazilië


In de haven van Gent is een recordlading van bijna twee ton cocaïne ontdekt. De drugs hebben volgens de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een straatwaarde van 100 miljoen euro.

De cocaïne werd dinsdag gevonden tussen een lading tegels uit Brazilië. Ze zaten verstopt in drie containers met 1.900 pakketten. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.
 
'Het gaat om de grootste drugsvangst ooit in de Gentse haven', zegt hoofdcommissaris Patrick Willocx van de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen. 

'De haven van Gent is in vergelijking met die van Antwerpen meer een bulkhaven dan een containerhaven, maar hier werden de drugs in drie containers gevonden. De drugs waren heel professioneel verstopt.'

'Van een shift van de drugstransport van Antwerpen naar Gent kunnen we niet spreken', klinkt het.

De drugs worden vandaag nog, donderdag 23 augustus 2018, integraal vernietigd bij een gespecialiseerde firma.

In de Antwerpse haven werden de eerste zes maanden van dit jaar al 30 ton drugs onderschept. Begin deze maand werd in de haven van Antwerpen nog 1,5 ton cocaïne gevonden, in de Waaslandhaven 1,7 ton cocaïne.

Onlangs maakte het EU-drugsagentschap (EMCDDA, European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction) bekend dat cocaïne steeds vaker via noordelijke containerhavens de EU wordt binnengesmokkeld. Volgens het agentschap zijn de Belgische havens daarbij steeds belangrijker. Bijna de helft van alle cocaïnevangsten in Europa wordt daar gedaan.

(Suriname Mirror/Nieuwsblad/VRT/HLN)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten