donderdag 23 augustus 2018

Libanees in Paraguay veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor martelen van zijn 16 maanden oude baby

Ali Fouani (26) brandt sigaretten uit op lichaam baby, trekt nagels uit en trapt de baby


Vriendin van Fouani, een 17-jarige cocaïneverslaafde, ziet kans om baby, die bewusteloos was en bloedend, naar nabijgelegen ziekenhuis te brengen


Ali Fouani, een Libanees die in Paraguay woont, is dinsdag 21 augustus 2018 veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf zonder hoger beroep mogelijkheid, omdat hij zijn 16 maanden oude baby heeft gemarteld met de meest gruwelijke tactieken, zoals hem branden met sigaretten, zijn nagels uit te trekken en hem te trappen.

Fouani martelde de baby een hele maand, volgens lokale media, en vluchtte vervolgens naar Brazilië om proberen te ontkomen aan het internationale arrestatiebevel waar Interpol hem gedurende drie weken mee volgde.


De 26-jarige was uiteindelijk uitgeput door zich steeds te moeten verstoppen en meldde zich aan. Tijdens zijn hoorzitting in Paraguay dinsdag weigerden rechters het voorstel van tien jaar gevangenisstraf van Fouani's advocaat, die stelde dat zijn cliënt onder invloed was van cocaïne toen hij zijn zoontje martelde, maar rechters voegden vier jaar toe aan het verzoek van de advocaat waardoor Fouani de gevangenis niet kan verlaten en teruggaan naar Libanon voor hij 41 is.



De baby's moeder, Fouani's vriendin , is een 17-jarige cocaïneverslaafde die de afgelopen acht maanden bij hem heeft gewoond. Elke keer als het paar vocht, sloeg Fouani zijn vriendin in elkaar en bedreigde haar met het doden van de baby, mocht ze iemand vertellen over zijn slechte behandeling. Dan zou hij hem voor zich folteren.

Op een dag, na de gewone routine, verliet hij het huis en dreigde haar te vermoorden als ze iets tegen iemand zei, maar ze nam de kans om de baby, die bewusteloos was en bloedend, naar een nabijgelegen ziekenhuis te brengen. Artsen zeiden dat hij zou zijn gestorven als hij de laatste paar minuten niet was gearriveerd toen ze hem konden redden.


(Suriname Mirror/Al Arabiya/abc.com.py/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten