dinsdag 17 juli 2018

Surinaams vriendengroepje al drie maanden in Belgische cel voor groepsverkrachting

Slachtoffer (20) doet pas na vier maanden aangifte van groepsverkrachting


Drie Surinaamse twintigers zitten al drie maanden in de cel op verdenking van een groepsverkrachting in Merksem, Antwerpen. Een vierde minderjarige verdachte valt onder de jeugdrechter, aldus de Belgische krant Het Laatste Nieuws vrijdag 13 juli 2018.

De feiten vonden bijna een jaar geleden plaats in het appartement van een Surinaamse jongen in Merksem. Na een nachtje stappen zouden drie vrienden in het appartement van Alfredo G. wachten op de eerste bus. Ook de vriendin van G. was bij hen. Het meisje (20) had er seks met haar vriend en ook met Anthoin J., George D. en een 17-jarige.

Een week na het feit stapte het meisje naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek en pas vier maanden later durfde ze bij de politie een klacht in te dienen wegens groepsverkrachting. De politie arresteerde de vier Surinaamse vrienden uit Antwerpen midden april.

De jongens gaven toe dat zij die nacht seks hadden gehad met het meisje, maar dat zou volgens hun gebeurd zijn met haar volledige instemming. Het slachtoffer spreekt dat tegen.

Volgens Jonathan Bogaerts, advocaat van Alfredo G., is dit een verhaal van woord-tegen-woord. 'Het blijft vreemd dat het meisje pas na vier maanden aangifte heeft gedaan.' De jongens zitten al drie maanden in de cel. De raadkamer wilde ze vrijlaten met een elektronische enkelband, maar het Parket steekt daar een stokje voor. 'De drie jongeren blijven in de cel', aldus de advocaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten