dinsdag 17 juli 2018

Nationale Volksmuziekschool (NVMS) verhuist naar Stichting Prasoro, Kinderdorpstraat

NVMS in zwaar financieel weer en forse daling aantal leerlingen


De Nationale Volksmuziekschool (NVMS) verhuist van het bisdom aan de Henck Arronstraat naar het gebouw van Stichting Prasoro aan de Kinderdorpstraat. Behalve kinderrijk is de omgeving ook veel rustiger dan de huidige, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 17 juli 2018. 

De school start na de grote vakantie in het gebouw van de stichting, dat in de buurt ligt van het vliegveld te Zorg en Hoop. Omdat de lessen in de late middag- en avonduren worden verzorgd, zal de school geen last hebben van vertrekkende vliegtuigen, omdat dat veelal in de ochtend is.

Na twaalf en een half jaar moet de school verhuizen, omdat zij de huurgelden aan het bisdom niet meer kan betalen. De NVMS kreeg wel toestemming van het bisdom om tot eind van dit schooljaar lessen te verzorgen.

Vanwege de slechte economische situatie in het land kwam de school in financiële problemen. Behalve de stopzetting van de overheidssubsidie vanaf eind 2016, nam het aantal cursisten ook sterk af. Van de ruim negenhonderd cursisten heeft de school nu ongeveer vierhonderd over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten