dinsdag 17 juli 2018

Federale politie van Brazilië jaagt op daders ladingdiefstal uit vrachtwagens

Operatie 'Transbordo' tracht controle te krijgen over steeds onveiligere snelwegen


De federale politie van Brazilië probeerde dinsdag 17 juli 2018 64 mensen te arresteren als onderdeel van een onderzoek naar ladingdiefstal uit vrachtwagens, zei de politie in een verklaring, omdat de grootste economie van Latijns-Amerika controle probeert te krijgen over zijn steeds onveiligere snelwegen. 

De operatie, met de codenaam 'Transbordo', onthulde een ladingdiefstalplan waarin vrachtwagenchauffeurs betrokken zijn in zes Braziliaanse staten, variërend van Ceará in het verarmde noordoosten tot Sao Paulo in het dichtbevolkte zuidoosten.

De politie voerde ook 106 huiszoekingsbevelen uit. Medeplichtige chauffeurs zouden diefstallen  verzinnen, co-samenzweerders tijd geven om de beveiligingsmechanismen van de trucks te deactiveren en valse klachten indienen bij de autoriteiten.

De omvang en verfijning van de operatie weerspiegelt de toenemende ernst van ladingdiefstal in Brazilië, waar meer dan 22.000 van dergelijke overvallen werden geconstateerd in slechts twee staten - Sao Paulo en Rio de Janeiro - in 2017.

Grote detailhandelaren actief in Brazilië, variërend van Chili's Cencosud SA tot Via Varejo SA, een indirecte dochteronderneming van het Franse Casino Guichard Perrachon SA, hebben zwaar geïnvesteerd om te voorkomen dat hun goederen worden gestolen op weg naar de markt.

(Suriname Mirror/EuroNews/Reuters/JovemPan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten