dinsdag 17 juli 2018

Regering informeert Assemblee 19 juli achter gesloten deuren over geconfisqueerde geldzendingen

'Informatie van dien aard, dat regering het beter vindt om die niet in het openbaar te bespreken'


De regering gaat donderdag achter gesloten deuren - in comité generaal - informatie geven aan De Nationale Assemblee over twee geldzendingen die Nederland in beslag zijn genomen. In mei werd 19.5 miljoen euro in beslag genomen door de Nederlandse Justitie. Het gaat om geld van de Hakrinbank, DSB en de Finabank. Nu is zo'n 4 miljoen euro van Republic Bank door de douane recherche in Nederland aangehouden. 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de regering dinsdag 17 juli 2018 nog informatie zou verstrekken aan de volksvertegenwoordiging, zo schrijft Starnieuws. Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) bracht het nieuws 's morgens naar buiten, dat ongeveer 4 miljoen euro van de Republic Bank in beslag is genomen. De geldzending geschiedt via Schiphol naar Trinidad & Tobago - thuisbasis van Republic Bank - op basis van de eisen van de verzekeraar.

Regeringscoördinator minister van Arbeid Soewarto Moestadja zei, dat de informatie van dien aard is dat de regering het beter vindt om die niet in het openbaar te bespreken.

Asiskumar Gajadien (VHP) vroeg zich af of de regering het parlement niet in de maling neemt door achter gesloten deuren informatie te willen geven. De 4 miljoen euro is door de douane aangehouden en niet door het Nederlandse Openbaar Ministerie, zoals dat het geval is met de 19.5 miljoen euro. Hij hoopt dat het rechtvaardig zal blijken te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten