dinsdag 17 juli 2018

Marktmeester John Lecton verdient met zijn Centrale Markt Srd 2.3 miljoen voor de staat

Recente diefstallen van in totaal Srd 35.000 laten Lecton niet onberoerd



De Centrale Markt heeft van mei 2017 tot en met juli dit jaar Srd 2,3 miljoen verdiend voor de staat. Nooit eerder waren de afdrachten zo hoog. Uit de boeken blijkt - aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 17 juli 2018 - dat het bedrag normaal rond Srd100.000 schommelt. 

Aan het goede resultaat houdt marktmeester John Lecton wel een bitterzoete smaak over. Een medewerker heeft recent Srd 30.000 gestolen. De man heeft vorige week in de werkkamer van de marktmeester de kast opengebroken waarin het geld zat. Dat geld was bedoeld om voeding aan te schaffen en werknemers uit te betalen, die werkzaamheden op het dak verrichten.

De dief verscheen de volgende dag normaal op het werk en treurde samen met collega's over de inbraak. Inmiddels heeft hij een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie. Zijn vriendin was ook aangehouden, maar is weer in vrijheid gesteld. Van haar vriend ontving ze Srd 6.500 en besteedde Srd 1.500 aan levensmiddelen en kleding. Het restant, Srd 5.000, heeft zij teruggegeven aan de politie. De rest van het gestolen geld heeft de verdachte in twee dagen verbrast.

De man, van iets boven de dertig, had zich na werktijd toegang verschaft tot de ruimte. Zijn handelingen zijn vastgelegd op camera. 'Wij hebben samen gewerkt, gegeten en gedronken', zegt Lecton. Hij hielp de man aan een baan, omdat hij bevriend is met diens twee broers. 'Ik dacht dat hij het positieve van zijn broers had meegenomen.'

Twee dagen na de inbraak in Lectons kantoor werd Srd 5.000 gestolen van de financiële afdeling. Op camerabeelden zijn drie mannen te zien die de brandkast opensnijden. De marktmeester vermoedt dat er een link is tussen de beide inbraken.

Ondanks deze tegenslagen laat Lecton zich niet uit het veld slaan. Hij is bezig om marktunits klaar te maken voor kleine ondernemers. Ook komen er units voor de EBS, SWM, Telesur, CBB en het Pensioenfonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten