dinsdag 17 juli 2018

Abdoel (NDP): 'In Nederland zou 4 miljoen euro van de Republic Bank in beslag zijn genomen'

Mogelijk tweede Surinaamse geldzending door Nederland geconfisqueerd...


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) heeft dinsdagmiddag 17 juli 2018 in De Nationale Assemblee aan de regering gevraagd of het waar is, dat een 4 miljoen euro geldverzending van de Republic Bank in beslag is genomen in Nederland. Met een KLM-vlucht zouden die euro's via Nederland naar Trinidad en Tobago worden gestuurd. Bij aankomst in Nederland is deze zending door de Nederlandse justitie in beslag genomen, zei de politicus. Abdoel merkte verder op dat de inbeslagnemingen het parlement ernstige zorgen baart en het nu meer dan noodzakelijk is dat de regering haarfijn komt uitleggen wat er aan de hand is.
Eerder is 19,5 miljoen euro in beslag genomen van drie lokale banken die via de Centrale Bank van Suriname werd verscheept via Nederland. Dit melden Starnieuws en de Ware Tijd.

Abdoel zei, dat hij vorige week een belangrijk onderwerp had aangekaart. Hij wilde weten hoe het staat met de 19,5 miljoen euro. Het Assembleelid benadrukte, dat hij ook vragen had gesteld over de Caribbean Financial Action Task Force en hoe het staat met de compliance van Suriname.

Abdoel wil graag dat de regering vandaag nog antwoordt.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons merkte op, dat het belangrijk is en dat het dan de tweede keer is dat geld uit Suriname in beslag is genomen.

Regeringscoördinator Soewarto Moestadja zei te verwachten, dat zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, vandaag nog antwoord geeft.

Assembleeleden drongen aan op verantwoording van de regering over de gang van zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten