dinsdag 31 juli 2018

Ruim 20 voertuigen ministerie van Sport- en Jeugdzaken al 16 maanden bij OWT&C

Auto's zijn in maart 2017 naar OWT&C gegaan, maar niet teruggestuurd (na reparatie)....

 
Terwijl het ministerie van Sport- en Jeugdzaken verlegen zit om dienstvoertuigen, staan meer dan 20 voertuigen van dit ministerie al 16 maanden voor reparatie bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). De voertuigen zijn in maart 2017 naar OWT&C gegaan, maar tot heden niet teruggestuurd, na reparatie. Dit bericht maandag 30 juli 2018 het Dagblad Suriname.

'De voertuigen hadden kleine mankementen, bijvoorbeeld een timing-belt verwisselen, remschoenen vernieuwen', meldt een bron aan het dagblad.

Dwight Prade, waarnemend onderdirecteur Sportaccommodaties en Ruimten (SAR), onder wie het wagenpark van Sport- en Jeugdzaken valt, zegt geen kennis te dragen van deze zaak. 'Ik zou dit ook nooit toelaten', zegt hij. Prade heeft onlangs het roer op SAR overgenomen van Radj Ramdas.

Eerder dit jaar, in april, had VHP-Assembleelid Krishna Mathoera gewag gemaakt van een soortgelijk geval. Zij maakte bekend, dat 24 voertuigen van het ministerie van Justitie en Politie al een tijdje bij OWT&C staan, maar dat die voertuigen nooit teruggeven zijn. In tegendeel werd door de politica beweerd, dat een deel van de voertuigen aan partijloyalisten zijn gegeven.

OWT&C-minister Patrick Pengel reageerde door te zeggen dat de auto’s niet meer in rijdende staat waren en ook niet rendabel te repareren. Ze konden niet eens verkocht worden. Door onderdelen te verzamelen van al die auto’s, konden twee voertuigen in rijdende staat gemaakt worden, die ten behoeve van OWT&C werden ingezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten