dinsdag 31 juli 2018

Mexico streeft naar vermindering methaanverontreiniging door olie- en gassector met bijna de helft

Beperking methaanemissies olie- en gasindustrie leidt ook tot vermindering andere gevaarlijke verontreinigende stoffen


Op maandag 30 juli 2018 stelde Mexico een reeks standaarden voor die, indien volledig geïmplementeerd, de methaanverontreiniging door de Mexicaanse olie- en gassector met bijna de helft zouden verminderen. 

Methaan is een krachtig broeikasgas dat 87 keer sterker is dan koolstofdioxide gedurende de tijd dat het in de atmosfeer blijft. Praktijken die de methaanemissies van de olie- en gasindustrie beperken, hebben als bijkomend voordeel dat ook andere gevaarlijke verontreinigende stoffen verminderen, zoals smog-vormende vluchtige organische stoffen en luchttoxinen zoals benzeen en formaldehyde.



Canada heeft onlangs ook aangekondigd, dat het de methaanverontreiniging uit de fossiele-brandstofindustrie zal beperken.

Ondertussen werkt de Trump-regering momenteel aan het terugdraaien van twee veiligheidsmaatregelen uit het tijdperk van Obama die de lucht, het klimaat en de gemeenschappen zouden beschermen tegen schadelijke methaanemissies die door deze sector worden uitgestoten.

Als reactie op het Mexicaanse plan, bracht Sierra Club Beyond Dirty Fuels Campagnedirectrice Kelly Martin de volgende verklaring uit:

'We juichen de Mexicaanse regering toe, zoals de Canadese regering ervoor, voor het nemen van krachtige maatregelen om het klimaat vervuilende methaanverontreiniging en andere gevaarlijke emissies te verminderen. Helaas drijft Donald Trump Amerika in de tegenovergestelde richting. Terwijl onze buren en landen over de hele wereld actie ondernemen om de klimaatcrisis aan te pakken, geeft Donald Trump afstand van Amerikaans leiderschap in het belang van de winsten van fossiele brandstoffen en laat hij onze gemeenschappen en toekomstige generaties de prijs betalen.'

(Suriname Mirror/The Yucatan News/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten