dinsdag 31 juli 2018

Personeel Republic Bank akkoord met lumpsum van Srd 3.500

Bond gaat nu onderhandelen met bankdirectie en wil onder meer uitbetaling prestatiebeloning


Medewerk(st)ers van de Republic Bank gaan akkoord met een lumpsum (eenmalige betaling) van Srd 3.500. Dat zijn de bond en directie van de bank overeengekomen met tussenkomst van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 31 juli 2018.

'De mensen zijn niet echt tevreden, maar hebben het nieuwe bod geaccepteerd. De andere banken hebben wel een hogere lumpsum gegeven aan hun personeel', zegt bondsvoorzitster Willy Rodrigues. Wanneer het geld wordt uitbetaald is niet bekend.

Partijen zullen nu onderhandelen over andere punten. Het gaat namelijk om de collectieve arbeidsovereenkomst van 2018. Het personeel is het ook al eens met een loonsverhoging van 10 procent. Het onderhandelingsorgaan werd erbij gehaald, nadat werknemers een eerder bod van Srd 1.500 verwierpen en in actie gingen.

Rodrigues zegt, dat toen de oude lumpsum was aangeboden, de directie al de mogelijkheid bekeek om die op te trekken naar Srd 3.000. Dit voorstel was echter niet formeel gedaan, maar slechts in een rondschrijven. Partijen zijn, nadat de bond in actie ging, bij de Bemiddelingsraad beland en met succes.

De bond zal nu om de tafel zitten met de bankdirectie en wil onder meer dat de prestatiebeloning nu daadwerkelijk wordt betaald. Dit is volgens de bondsvoorzitster eerder overeengekomen. De betaling blijft echter uit. 'Als iemand goed heeft gepresteerd moet die een extra verhoging krijgen tussen 1 en 4 procent.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten