dinsdag 31 juli 2018

Koraal vernield door het uitwerpen van een anker bij Boka (St. Michielsbaai) - Curaçao

Havenmeester wil achterhalen welk schip anker heeft uitgegooid 


Havenmeester Marcel Laroche onderzoekt een incident waarbij koraal is vernield door het uitwerpen van een anker bij Boka (St. Michielsbaai). Dat zegt Laroche in het Antilliaans Dagblad van vandaag, dinsdag 31 juli 2018.

Laroche zei dat hij met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) moet overleggen over de maatregelen die genomen kunnen worden. De havenmeester ontkende de geruchten. dat vanuit het schip Berge Summit - dat onder de vlag van de Bahama’s vaart - iemand het anker in zee gegooid zou hebben.

Op de vraag wie dan wel het anker had geworpen, gaf Laroche geen antwoord omdat de zaak nog wordt uitgezocht. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus de havenmeester. Het incident heeft afgelopen weekeinde plaatsgevonden.

Patrick Geers, eigenaar van duikschool Wederfoort, heeft de beschadiging aan het koraal ontdekt. 'Ik heb meteen de autoriteiten gewaarschuwd. De havenmeester is langs geweest en heeft toen de opdracht gegeven om het anker in een rechte lijn naar boven te halen. Ik heb gezien dat duikers van Miami Diver aan het werk waren bij het schip.'

Jason Campbell van Miami Diver bevestigt, dat duikers van het bedrijf aan het werk zijn bij het schip. Maar Campbell ontkent, dat zij iets te maken hebben met het incident. 'Wij zijn duikers, wij gooien geen ankers uit', aldus Campbell.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten