dinsdag 31 juli 2018

Bolivia meldt laagste werkloosheid in Latijns-Amerika

(Bron foto: El Pais)
Bolivia heeft de laagste stedelijke werkloosheid in de regio


Bolivia heeft het werkloosheidscijfer teruggebracht van 8,1 procent in 2005 tot 4,48 procent in 2017, het laagste cijfer in Latijns-Amerika, zei de regering zondag 29 juli 2018.

Bolivia heeft de laagste stedelijke werkloosheid in de regio - 4,2 procent bij mannen en 4,9 procent bij vrouwen - waarbij andere landen percentages van meer dan 6 procent registreerden, zei Santiago Farjat, het hoofd van het Instituto Nacional de Estadística (INE) van Bolivia.


'Zo'n 41 procent van de werkende bevolking verdient een salaris, 48,9 procent verdient geen salaris en 10 procent ontvangt niets', vertelde Farjat aan verslaggevers. Regionaal gezien waren de landen met de hoogste werkloosheidscijfers in 2017 Brazilië met 11,8 procent, Colombia met 9,6 procent, Uruguay met 7,6 procent en Argentinië met 7,2 procent, volgens het INE.

Bolivia heeft een bevolking van 10,88 miljoen inwoners, met ongeveer 6,2 miljoen inwoners in stedelijke gebieden. De belangrijkste jobgeneratoren zijn de horeca- en restaurantindustrieën. Bouw en productie staan ​​op de tweede en derde plaats wat betreft het creëren van banen.

Volgens een studie van het Internationaal Monetair Fonds bevindt 62,3 procent van de banen in Bolivia zich in de informele sector, maar het ministerie van Economische Zaken in Bolivia heeft bij de methodologie van het agentschap vragen gesteld.

(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten