dinsdag 31 juli 2018

Presidente Tsai Ing-wen van Taiwan bezoekt diplomatieke bondgenoten Paraguay en Belize

(Bron foto: Twitter)
Tsai Ing-wen woont in Paraguay inauguratie bij van de verkozen president Mario Abdo Benitez


Presidente Tsai Ing-wen (蔡英文) zal twee van Taiwan's diplomatieke bondgenoten bezoeken, Paraguay en Belize, 12-20 augustus, zei onderminister van Buitenlandse Zaken Jose Maria Liu (劉德立) maandag 30 juli 2018. Tijdens de reis zal Tsai tussenstops maken in de Verenigde Staten - in Los Angeles op de eerste etappe en in Houston op de terugweg, zei Liu. 

Tijdens haar bezoek aan Paraguay, 14, 15 en 16 augustus, zal de presidente de inauguratie bijwonen van de verkozen president Mario Abdo Benitez op 15 augustus en een ontmoeting hebben met Abdo Benitez en de vertrekkende president Horacio Cartes voor gesprekken, zei Liu. Tsai zal ook bilaterale gesprekken voeren met leiders of speciale gezanten van andere bondgenoten, die ook de inauguratieceremonie zullen bijwonen, zei Liu.

Het reisschema van de presidente in Paraguay omvat het bezoeken van de technische missie van Taiwan en de locatie van een geplande industriële industriële technologie van Taiwan en Paraguay, volgens Liu.

Op 16 augustus gaat Tsai naar Belize voor een driedaags bezoek, waarbij zij gouverneur-generaal Colville Young en premier Oliver Barrow zal ontmoeten, een toespraak gaat houden in het parlement, technische vakscholen bezoeken, de technische missie van Taiwan en culturele plekken, en een Taiwanese beurspresentatie bijwonen, zei Liu.

Het wordt de vierde overzeese reis van Tsai sinds haar aantreden in 2016.

In de afgelopen twee jaar heeft ze staatsbezoeken gebracht aan Panama, Paraguay, Honduras, Nicaragua, Guatemala, El Salvador, de Marshall Eilanden, Tuvalu, de Salomons Eilanden, en Swaziland. Haar tussenstops zijn allemaal op Amerikaans grondgebied geweest, namelijk Los Angeles, Miami, Houston, San Francisco, Honolulu en Guam.

(Suriname Mirror/Focus Taiwan/Taipei Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten