dinsdag 31 juli 2018

Bod op Plaza Hotel in Punda op Curaçao

Girobank zwijgzaam over hoogte van het bod en de inzetprijs van de veiling


Een van de partijen die interesse hebben om het Plaza Hotel in Punda te kopen heeft een bod gedaan. De Girobank verwacht, dat er ‘binnen afzienbare tijd’ opnieuw een veiling zal worden afgekondigd. Dat zal, net als de eerste keer, gebeuren door notariskantoor Naaldijk. De datum van de veiling wordt bepaald als de ‘huidige koper(s)’ aan de vereisten voldoen om over te gaan tot een openbare verkoop. Dat laat de bank weten in antwoord op vragen van het Antilliaans Dagblad, aldus het dagblad vandaag, dinsdag 31 juli 2018.

Maar, over de hoogte van het bod en de inzetprijs van de veiling wordt geen informatie gegeven.

Begin maart dit jaar was de Girobank in gesprek met drie partijen over de koop van het hotelgebouw. Daar is nu ‘een aantal partijen bijgekomen’. ‘In verband met de kosten’, zal de organisatie van de veiling opnieuw gebeuren door notaris Igor Naaldijk. Het gaat om het gebouw waarin het hotel en het casino waren gevestigd en het tot 1 oktober 2049 lopend recht op erfpacht op drie percelen grond. De waterfortbogen zijn eigendom van de Curaçaose overheid.

Een jaar geleden liep de veiling van Plaza op een mislukking uit, omdat de enige bieder, de Amerikaan John Burcham, ceo van Allied United Financial Corporation, de negen miljoen dollar waarvoor hij het gebouw kocht, nooit betaalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten