donderdag 7 juni 2018

Zeepiratenleider Premnauth Persaud in Guyana gearresteerd

Net rond Guyanese zeepiraten lijkt zich te sluiten


Premnauth Persaud, die ervan verdacht wordt de leider te zijn van een zeepiratenbende die op 27 april vissers voor de Surinaamse kust heeft overvallen en vermoord, is door de politie in Berbice, Guyana, aangehouden. De man staat bekend als ‘Sanbad’, ‘Sinbad’ en ‘Boy’. Zijn arrestatie wordt gezien als een belangrijke doorbraak door de autoriteiten, aangezien hij sinds de overval door zowel Suriname als Guyana werd gezocht.

Van de overval op 27 april op vier vissersboten, met een bemanning van 20, zijn 12 opvarenden nog steeds vermist.

De Guyana Chronicle meldt vandaag, donderdag 7 juni 2018 - aldus Starnieuws -, dat Persaud kort na de aanval op de vaartuigen vermoedelijk naar Guyana is terug gegaan op de ‘Cristina-1 SK 1221’. De krant zegt dat Persaud en zijn mannen visser Goukaram Autar, bekend als Gavin, als gijzelaar hebben meegenomen toen zij met het vaartuig de terugreis aanvingen. Toen ze hun bestemming naderden, hebben ze vermoedelijk Autar vermoord en zijn lichaam overboord gegooid. Het lichaam van Autar werd op 10 mei langs de kust bekend als Number 63 Beach gevonden.

https://guyanachronicle.com/2018/06/07/pirate-leader-sanbad-captured-by-berbice-police


In Suriname heeft de politie eerder twee andere verdachte leden van de zeepiratenbende, bekend als 'Crackhead' en 'Bolo', gearresteerd. Een andere verdachte is geïdentificeerd als 'Dick'. Het is onduidelijk waar die zich bevindt. De mannen behoorden tot de verdachten die zijn geïdentificeerd door overlevenden van de overval in Surinaamse wateren.

De aanval, waarvan wordt vermoed dat het een wraakactie was, vond plaats na de dood van Somnauth Manohar die op 30 maart werd neergeschoten te Munder, Paramaribo, naar verluidt door andere vissers.

De bekende Guyanese zakenman van Corentyne, Nakool Manohar – bekend als 'Fyah' en de broer van Somnauth -, is aangeklaagd voor de moord op een van de vissers. Hij zou het meesterbrein zijn geweest van de aanvallen. Voor dezelfde gruwelijke aanval is 19-jarige Alexander Denhart deze week ook in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op een visser. Hij is gisteren voorgeleid. Waarnemend hoofdrechter Sherdel Isaacs Marcus heeft hem de moord aanklacht voorgehouden. Hij zou Tilaknauth Mohabir bekend als ‘Caiman’ tijdens de zeeroof hebben vermoord. Mohabir is gisteren ten grave gedragen te Zoelen, Commewijne. Zijn lijk was een van de drie die in Surinaamse wateren zijn gevonden na de aanval.

Ter leezingh ende vermaeck:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/06/07/verdachte-van-zeeroof-sanbat-aangehouden-in-guyana/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten