donderdag 7 juni 2018

Costa Rica gaat het gebruik van plastic in openbare instellingen beperken

(Bron foto: Twitter)
Costa Ricaanse president Carlos Alvarado pakt plastic aan...

....en breidt op Wereldmilieudag nationaal park Rincón de la Vieja uit met 1.882 hectare


De Costa Ricaanse president Carlos Alvarado heeft dinsdag 5 juni 2018 bevolen, dat Costa Rica het gebruik van plastic in openbare instellingen gaat beperken om vervuiling te verminderen. Alvarado en de minister van Milieu en Energie, Carlos Manuel Rodríguez, ondertekenden dinsdag een richtlijn die de ministers van Onderwijs en Justitie, evenals het sociale zekerheidsstelsel (Caja, Costarricense de Seguro Social) opdraagt ​​om de aankoop, het gebruik en het verbruik van plastic voor eenmalig gebruik te stoppen. 

'We geven onmiskenbare signalen over onze oriëntatie op milieuthema's', vertelde Alvarado aan journalisten bij het ondertekenen van de richtlijn.


Plastic is een van de grootste vervuilers in Costa Rica, waar vrijwilligers en milieuactivisten tonnen plastic materiaal uit de rivieren van het land hebben verwijderd.

Volgens het decreet moeten cafetaria's en eetzalen van openbare scholen, ziekenhuizen en gevangenissen plastic voor eenmalig gebruik vermijden.

Kunststoffen voor eenmalig gebruik zijn wegwerp koffiestaafjes, borden, kopjes, bestek, tassen en flessen.

Andere openbare instellingen zoals de Refinadora Costarricense de Petróleo en de Universidad de Costa Rica (UCR) hebben beperkingen vastgesteld voor het gebruik van het plastic.

Door de VN Wereldmilieudag te herdenken, beval de president ook de uitbreiding van het nationale park Rincón de la Vieja - met 1.882 hectare, van 14.300 hectare naar 16.182 hectare -, dat de vulkaan met dezelfde naam omringt, in het noordoostelijke deel van Costa Rica.



(Suriname Mirror/The Tico Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten