donderdag 7 juni 2018

Organisatie van Surinaamse Bus- en Boothouders nog in actie

Achterstallige subsidie voor maart en april voldaan, maar....

....25% subsidie met terugwerkende kracht voor augustus tot en met november niet gestort


De actie van de Organisatie van Surinaamse Bus- en Boothouders (OBS) is vandaag, donderdag 7 juni 2018, de tweede dag ingegaan. Ondervoorzitter Iwan Woon zegt op Starnieuws, dat hij gebeld is door het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) dat het oude bedrag gestort is voor maart en april. Afgesproken was dat voor augustus tot en met november 25% subsidie met terugwerkende kracht zou worden uitbetaald. Dit is niet gebeurd.

Woon merkt op, dat de overheid zich niet gehouden heeft aan de gemaakte afspraken. Hij heeft vernomen vanuit het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, dat er gewerkt wordt aan de achterstallige betaling. Alle stukken liggen bij het ministerie van Financiën.

De OBS heeft besloten dat geen genoegen zal worden genomen met een deel van het geld voor openbaar vervoer. Met schoolvervoer is wel rekening gehouden door de OBS.

Maandagavond is op een algemene ledenvergadering besloten om de bussen in de garage te houden. Ook de boten zullen niet varen. Woon zegt, dat de leden zich hebben gehouden aan het besluit. De meeste bus- en booteigenaren hebben ook geen geld om brandstof te kopen.

Minister Patrick Pengel zegt in een reactie, dat er alles aan gedaan is opdat de betalingen konden plaatsvinden. 'Maar, de stappen die buiten ons ministerie gezet moeten worden, duren lang, zoals goedkeuring autorisatie aanvragen of beschikkingen, het verlenen van kredietruimte, het draaien van bestelbonnen tot recu’s of het uitbetalen hiervan. Hier hebben wij geen invloed op, maar wij zitten wel met de gevolgen van dienstverleners - aannemers, contractanten en leveranciers - die werkzaamheden stopzetten met alle gevolgen van dien.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten