donderdag 7 juni 2018

'Recente besprekingen in Venezuela over Isla hebben nog geen spijkerhard akkoord opgeleverd.'

'De tijd van mooie woorden en toezeggingen is voorbij, wij willen nu daden zien'


De punten die de Isla-bonden, overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) en PdVSA met elkaar hebben besproken, moeten in vervolgvergaderingen verder worden uitgewerkt. De recente besprekingen in Venezuela hebben nog geen spijkerhard akkoord opgeleverd. Dat zegt directeur Roderick van Kwartel van overheids-nv RdK in het Antilliaans Dagblad van vandaag, donderdag 7 juni 2018.

In een vervolgvergadering die vóór 15 juni gepland staat, gaan partijen praten over de manier waarop zij invulling geven aan de onderwerpen die besproken zijn.

'In de ontmoeting heb ik kort en zakelijk de aandachtspunten naar voren gebracht die voor RdK belangrijk zijn. Namelijk de levering van aardolie aan de Isla. RdK en de vele werknemers van de Isla, zien graag dat de eerste tanker met ruwe olie snel de haven van Curaçao binnenvaart. De tijd van mooie woorden en toezeggingen is voorbij, wij willen nu daden zien', aldus Van Kwartel.

'Een ander punt dat nog nader uitgewerkt moet worden, is het voorstel om via een derde partij de levering van aardolie aan de raffinaderij te garanderen en zo de exploitatie van de Isla veilig te stellen. Dit voorstel is gedaan met het oog op de uitdagingen waar PdVSA nu voor staat. PdVSA heeft positief op het voorstel gereageerd. Je kunt je voorstellen dat de Isla bijvoorbeeld van de derde partij een processing fee zou kunnen krijgen. Maar ook voor dit punt geldt dat er nog een lange weg is te gaan. De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van alle betrokkenen en van een eventuele derde partij, moeten nog nader gespecificeerd worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten