donderdag 7 juni 2018

Minister Getrouw ontlast waarnemend korpschef Antonio Chin uit zijn functie

Hoofdinspecteur Roberto Prade, hoofd Kapitale Delicten, nu waarnemend korpschef

Er zouden zich enkele zaken hebben voorgedaan die geleid hebben tot ontevredenheid over  functioneren Chin


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft waarnemend korpschef, commissaris Antonio Chin, per woensdag 6 juni ontlast uit zijn functie. In zijn plaats is benoemd hoofdinspecteur Roberto Prade, hoofd Kapitale Delicten. 

Starnieuws schrijft vandaag, donderdag 7 juni 2018, te hebben vernomen, dat Chin ter beschikking is gesteld van de minister. De bewindsman is ontevreden over het functioneren van Chin. Dit heeft hij vorige week onder zijn aandacht gebracht.

Er zouden zich enkele zaken hebben voorgedaan die geleid hebben tot ontevredenheid over het functioneren van de waarnemend korpschef.

Chin moet uiterlijk 11 juni alle documenten en goederen die onder zijn beheer zijn, overdragen aan Prade. Hij moet zich melden bij het ministerie per 11 juni.

De minister heeft de politiefunctionaris laten weten, dat hij handelt op basis van het rapport dat een jaar geleden is uitgebracht door het Mediation team, de ervaringen van zijn voorganger Ferdinand Welzijn en zijn eigen ervaring met Chin.

Getrouw heeft Chin per schrijven van gisteren met onmiddellijke ingang ontlast uit de waarneming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten