donderdag 7 juni 2018

Zeker 7 mensen in Mexicaanse plaats Tultepec gedood door een explosie in een woning

In een woning was vermoedelijk vuurwerk opgeslagen

(Bron foto: concentradonoticias.com)

Zeker zeven mensen zijn woensdag 6 juni 2018 in de Mexicaanse plaats Tultepec om het leven gekomen door een explosie in een woning waar vermoedelijk vuurwerk was opgeslagen. Door de ontploffing liepen ruim twintig huizen en meerdere auto's schade op, zeggen de provinciale autoriteiten. 

Ook raakten minstens acht personen gewond.

De regering van de staat kondigde aan, dat de autoriteiten van het Openbaar Ministerie arriveerden, die de lichamen van twee mannen en een vrouw lokaliseerden op de binnenplaats van de woning waar het ongeval plaatsvond, gelegen in de straten van Hortensia en Azalea, Barrio La Piedad in Tultepec.

Hij gaf aan dat het een 69-jarige vrouw is, een man, 22, en een persoon met onbekende identiteit, terwijl een andere vrouw van 47 jaar stierf tijdens de transfer naar het ziekenhuis, en nog een, van 24, stierf terwijl ze in het ziekenhuis werd behandeld.


Gewonden bevinden zich in ziekenhuizen in Cuautitlán, Zumpango en Coacalco. Een 38-jarige vrouw, en vier kinderen van 7, 9, 15 en 16 zijn in het High Specialty Regional Hospital in Zumpango. In het Vicente Villada Hospital in Cuautitlán worden een 31-jarige man en een 23-jarige vrouw behandeld. Ook ging een 34-jarige vrouw het ziekenhuis van het Mexicaanse Instituut voor Sociale Zekerheid in Coacalco binnen.

Op televisiebeelden is te zien hoe een rookwolk opstijgt boven de plek van het ongeval.


Tultepec geldt als het centrum van de Mexicaanse vuurwerkindustrie. Het komt vaak tot ernstige ongevallen in de veelal geïmproviseerde werkplaatsen, opslaglocaties en markten. Zo vielen in 2016 nog tientallen doden door een zware explosie op een vuurwerkmarkt.



(Suriname Mirror/publimetro.com.mx/Twitter/Azteca Noticias/Nu.nl/Concentrado Noticias)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten