donderdag 7 juni 2018

Alice Amafo, oud-hoofdbestuurslid van ABOP, richt politieke partij op

Naam partij zou Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie zijn....

- Zoveelste 'kleine' nieuwe partij kleurt politieke spectrum in aanloop naar 2020-verkiezingen
- 'Er is een komma achter mijn carrière, maar geen punt'


Voormalig hoofdbestuurslid van de ABOP, Alice Amafo, is volgens de Ware Tijd van vandaag, donderdag 7 juni 2018, bezig met de oprichting van een nieuwe politieke organisatie. De naam is Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie. Dat zou de krant 'uit betrouwbare bronnen' hebben vernomen. Amafo reageert bevestigend noch ontkennend. De naam van de partij komt haar wel bekend voor, maar zij kiest ervoor om niet verder hierop in te gaan. 'Wanneer het moment daar is nodig ik u uit.'

Zij zegt dat haar politieke carrière nog niet is afgesloten. 'Er is een komma achter mijn carrière, maar geen punt', zegt de politica.

Op de aanvraag voor lidmaatschap van de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie moeten leden naar verluidt invullen waar zij woonachtig zijn en het gebied waar zij hun stem zullen uitbrengen. Verder moeten ze invullen of zij werkzoekende zijn, in een huur of koopwoning zitten en of ze over een perceel beschikken. Ook mag een wenselijke rol binnen de partij aangegeven worden.

In maart had Amafo het lidmaatschap bij de ABOP schriftelijk opgezegd. In het schrijven aan de voorzitter gaf zij aan, dat de partij niet langer de organisatie is, waarin zij een bijdrage kan leveren om de aspiraties van het Surinaamse volk te helpen realiseren. Na de verkiezingen in 2015 werd zij inactief. Amafo was lijstrekker van de ABOP in Paramaribo, maar haalde onvoldoende stemmen voor een zetel. Lijstduwer Edward Belfort werd gekozen met bijna 6.000 stemmen.

Amafo werd in 2005 minister van het toenmalige ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT). Anderhalf jaar daarna diende zij haar ontslag in na kritieken, dat zij haar 30e verjaardagsfeest had gefinancierd met staatsgelden. In 2010 werd zij door de ABOP voorgedragen als minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en zat de termijn van vijf jaar uit.

Voor de verkiezingen in 2015 onthulde president Desi Bouterse, dat er gelden bestemd voor de Algemene Kinderbijslag (AKB) van bepaalde gebieden in het binnenland ontbraken. Minister Cristien Polak heeft toen een Clad-onderzoek (Centrale Landsaccountantsdienst) laten instellen naar de onder Amafo's bewind verdwenen AKB-gelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten