donderdag 7 juni 2018

Voorzitter Surinaamse Politie Bond tevreden over vertrek leiding Korps Politie Suriname

'Deze mensen focusten zich teveel op formele gezagsverhoudingen'

'Ze wilden het korps als het ware als semi militaire organisatie runnen, dat werkt in de moderne era niet'

 
Inspecteur Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), zegt vanmiddag, donderdag 7 juni 2018, op Starnieuws, dat al anderhalf jaar geleden gevraagd is om de totale leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) te vervangen. Gisteren zijn naast waarnemend korpschef Antonio Chin, ook de commissarissen Ruben Peiter en Darnie Stolk ontlast uit hun functie. 

'Vreemd dat men het nu ineens wel wil doen, maar kennelijk is men vanuit de regering tot het besef gekomen dat dit leiderschap dat het korps bijkans 30 jaar heeft geleid, niet geschikt is om het korps naar grotere hoogten te brengen. De mensen hebben zich niet verder ontwikkeld, en zijn door de jaren heen gaan vervreemden van de organisatie', meent Hellings.

'Deze mensen focusten zich teveel op formele gezagsverhoudingen en wilden het korps als het ware als een semi militaire organisatie runnen. Dat werkt in de moderne era niet', stelt de voorzitter van de SPB.

Met het aftreden van Agnes Daniël als korpschef is volgens Hellings er weliswaar het een en ander veranderd, maar in zijn algemeenheid zetten deze mensen het beleid gewoon voort.

Geen van de drie leidinggevenden, Guno Rozenhoff, Nasrullah Aliemoenadi en Wiedjaikumar Oedit is belast met de vervanging. Hoofdinspecteur Roberto Prade is benoemd door minister Stuart Getrouw als waarnemend korpschef.

De voorzitter van de politiebond merkt op dat de overige leden van het managementteam in feite op een zijspoor zijn geplaatst. Zij kunnen liever de eer aan zichzelf houden, vindt Hellings. 'De SPB kijkt de kat uit de boom uit.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten