vrijdag 15 juni 2018

Regering van Bolivia biedt publiekelijk haar verontschuldigingen aan

(Bron foto's: Twitter)
Politieagent aangehouden beschuldigd van de dood van een student tijdens protest


De regering van Bolivia biedt publiekelijk haar verontschuldigingen aan en heeft een politieagent aangehouden die ervan wordt beschuldigd tijdens een straatprotest een student te hebben gedood. Jonathan Quispe stierf vorige week tijdens een demonstratie waarin een verhoging van het budget voor openbare universiteiten werd geëist.

Duizenden hebben sindsdien in het hele land gedemonstreerd en eisen gerechtigheid. De politie zei aanvankelijk dat Quispe werd gedood door een knaller die werd afgevuurd door demonstranten. Maar universiteitsautoriteiten verwierpen de beschuldiging.


Regeringsminister Carlos Romero zei donderdag 14 juni 2018, dat politieman Cristian Casanova 'uit vrije wil handelde' toen hij een traangaswapen modificeerde om een onbevoegd projectiel af te vuren met een metalen cilinder.

Canova is onlangs afgestudeerd aan de politie-academie en behoort tot een anti-oproereenheid. Hij werd overgegeven aan de autoriteiten in burger en wordt vastgehouden terwijl hij wacht op de aanklachten.

(Suriname Mirror/The Associated Press/Twitter/Pagina Siete)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten