vrijdag 15 juni 2018

Paraguay's president-elect Benitez geeft Poetin standbeeld gemaakt van kogels gebruikt in Chaco oorlog

(Bron foto: TASS)
Rusland en Paraguay hebben al sinds 1909 diplomatieke betrekkingen


De president-elect van Paraguay, Mario Benitez, heeft aan de Russische president Vladimir Poetin orders gegeven, die zijn toegewezen aan Russische officieren, die tijdens de Chaco-oorlog tussen Paraguay en Bolivia van 1932-1935 het leven hebben gelaten en hem ook een zeven kilo wegend gegoten beeld van kogels aangeboden. 

De ceremonie vond donderdag 14 juni 2018 plaats in het Kremlin. 'We willen u orders overhandigen toegewezen aan officieren die hebben deelgenomen aan de Chaco-oorlog en ook een beeld van zeven kilo, gemaakt van kogels die in die oorlog zijn gebruikt', zei Mario Benitez.

'Bedankt voor dit gebaar van aandacht en voor de orders van de Russische officieren', zei Poetin. 'Dit alles zal zeker een waardige plaats innemen.'



'Dit is zeker een item van groot belang. Het illustreert onze nabijheid. Herinneringen aan dergelijke mensen moeten zeker worden bewaard', zei Poetin eraan toevoegend, dat activiteiten in deze zin gaande zijn om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties de heroïsche pagina's van de geschiedenis van de Russische officiersklasse kennen.

In 1932-1935 vocht Paraguay de Chaco-oorlog met Bolivia uit voor de controle over de olieprovincie Chaco Boreal. Benitez herinnerde zich de deelname van Russische officieren aan de Chaco-oorlog. 'Onze mensen voelen grote dankbaarheid aan Rusland en Russische officieren voor hun heldendom en zelfopoffering', zei hij.

Hij herinnerde zich in het bijzonder de rol van de Russische officier Serebryakov, die stierf in de beslissende slag om de Chaco-oorlog, waardoor Paraguay de overwinning behaalde.

Toen hij Benitez verwelkomde, feliciteerde Poetin hem met zijn verkiezingsoverwinning en richtte hij zich tot de heer president, hoewel de inauguratieceremonie in augustus zal plaatsvinden.

De Russische leider bracht in herinnering, dat de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen al in 1909 waren gevestigd. 'Het is heel goed bekend, dat onze landgenoten een merkbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van uw land', zei hij.

(Suriname Mirror/TASS/Twitter)
Mikhail Metzel/TASS

More:
http://tass.com/society/1009507
Mikhail Metzel/TASS

More:
http://tass.com/society/1009507
Mikhail Metzel/TASS

More:
http://tass.com/society/1009507

Geen opmerkingen:

Een reactie posten