vrijdag 15 juni 2018

Bouwwerkzaamheden nieuwe brug over het Saramaccakanaal in volle gang

Volgens planning moet nieuwe brug uiterlijk eind 2018 opgeleverd zijn

(Bron foto's: NII)

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal te Beekhuizen, die Wanica met Paramaribo zal verbinden, zijn in volle gang. Volgens de planning van ACE Consultancy moet de nieuwe brugverbinding uiterlijk eind 2018 opgeleverd zijn, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) donderdag 14 juni 2018. 

Volgens Jordan Frijde en Vivek Badal, project ingenieurs bij directievoerder ACE Consultancy, liggen de werkzaamheden op schema. Als er geen stagnaties ontstaan zal de brug uiterlijk eind 2018 zijn opgeleverd.

De brug bij de Saramaccadoorsteek aan de van ’t Hogerhuystraat zal binnenkort buiten functie worden gesteld voor een grote onderhoudsbeurt. Gedurende deze periode zal de nieuwe brug als hulpbrug moeten dienen en daarna als permanente brugverbinding tussen Beekhuizen en Livorno.

De nieuwe brug heeft een totale breedte van 15 meter en is voorzien van twee autorijstroken en twee fiets- en voetpaden aan weerszijde. Het project is gestart in augustus 2017. De daadwerkelijke bouw van de brug is zo goed als af, maar de infrastructuur zoals de aansluitwegen, moeten nog worden aangelegd, voordat de brug kan worden opgeleverd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten