vrijdag 15 juni 2018

Minister-president Rhuggenaath, Curaçao, levert zijn bijdrage op wereld bloeddonor dag

(Bron foto's: Rhuggenaath)
Met zijn donatie wil de premier een voorbeeld zijn voor anderen


Met de mouwen opgestroopt en zijn arm lang gestrekt lag minister-president Rhuggenaath gisteren, donderdag 14 juni 2018, op het bed in de zaal van de Stichting Rode Kruis Bloedbank Curacao. Een halve liter bloed kwam hij doneren. Het was zijn bijdrage aan de viering vandaag van de wereld bloeddonor dag. Jarenlang is de minister-president al bloeddonor. 

Met zijn donatie wil de minister president een voorbeeld zijn voor anderen om ook de stap te nemen om donor te worden. 'Met de donatie van bloed spaar je een leven', is een van de leuzen waar de Bloedbank van Curaçao meer mensen als donor wil aantrekken.

Directeur van de Bloedbank, professor doctor Ashley Duits, stond naast het bed om de minister-president gezelschap te houden.

Terwijl het bloed uit de aders van de minister president naar de collectezak stroomde, vertelde de doctor hoeveel bewondering er is vanuit het buitenland voor de bloedbank van Curaçao.

Professor doctor Ashley Duits is onlangs in Guyana geweest om daar te helpen met de organisatie van hun bloedbank. Vanuit een overkoepelende organisatie is er ook een beroep gedaan op Curaçao om te helpen op Trinidad & Tobago en op Bonaire hebben ze vanuit Curaçao uitleg gegeven over nieuwe methodes die ze hier gebruiken om het bloed te verwerken.

'De Bloedbank Curaçao is een van de instanties waar we trots op kunnen zijn', verklaarde minister-president Rhuggenaath.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten