vrijdag 15 juni 2018

Gajadien (VHP): 'Regering voert gewoon door Assemblee verworpen MoU met Alcoa uit'

'De president neemt de volksvertegenwoordiging totaal niet serieus'


'De regering is bezig om alles wat in de Memorandum of Understanding (MoU) was afgesproken met Alcoa, gewoon uit te voeren, ondanks dat De Nationale Assemblee de intentieverklaring heeft verworpen', aldus Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vandaag, vrijdag 15 juni 2018, op Starnieuws. 

In een gisteren aan De Nationale Assemblee verzonden brief van president Desi Bouterse (zie onderaan) staat, dat de ontmanteling van de raffinaderij definitief zal plaatsvinden.



'De president neemt de volksvertegenwoordiging totaal niet serieus', stelt Gajadien. Hij merkt op dat er een ferm standpunt moet komen van De Nationale Assemblee. De regering had geen toestemming mogen geven voor de ontmanteling van de raffinaderij, zonder de volksvertegenwoordiging te kennen.

Gajadien zegt, dat tegen alles waartegen stelling was genomen, gewoon wordt uitgevoerd door de regering. 'De regering doet gewoon wat ze wil en voor de vorm, na lang aandringen, wordt De Nationale Assemblee voor een voldongen feit geplaatst.'

Het Assembleelid vindt dat de Assembleevoorzitster zo snel mogelijk deze kwestie op de agenda van een openbare vergadering moet plaatsen. Er worden teveel vertragingstactieken toegepast om de zaak op de lange baan te schuiven, meent Gajadien. 'Wij zijn gekozen om de belangen van het volk te behartigen. Wat er nu gebeurt met Suralco en de wijze waarop de regering bezig is, zijn in strijd met de belangen van het volk. De coalitie én oppositie hebben samen een standpunt ingenomen, dat de regering compleet naast zich neerlegt. Nu moet blijken welke belangen de coalitie gaat behartigen.'



Ter informatie:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten