donderdag 31 mei 2018

Voorzitter Vereniging van Cambiohouders: 'Niks mis met euro's die banken hebben opgekocht bij 5 cambio's'

Bhailal: 'Alle transacties met de banken zijn gerapporteerd aan de Centrale Bank van Suriname'


Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders, zegt aan Starnieuws dat er niks mis is met de euro's die de banken hebben opgekocht bij de vijf cambio's. 'Alle transacties met de banken zijn gerapporteerd aan de Centrale Bank van Suriname', (CBvS) aldus Bhailal. Deze gegevens zijn ook verstrekt aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Dit schrijft Starnieuws vandaag, donderdag 31 mei 2018.

Een geldzending van 19.5 miljoen euro via de CBvS is onlangs door Nederlandse autoriteiten in beslag genomen. Nederland wil weten wat de herkomst is van de euro's. Zoals gebruikelijk de afgelopen vijf jaren, doet de CBvS de geldverzending voor de banken.

Het geld dat in beslag genomen is, moest naar China waarmee Suriname een swapdeal heeft.

Intussen is de CBvS de banken tegemoet gekomen en heeft een financiële voorziening getroffen waardoor de importen van ondernemers normaal voortgang kunnen vinden. Bhailal zegt, dat een deel van het geld dat de banken opgekocht heeft van cambio's afkomstig is. Er is gevraagd om aan te geven bij welke klanten de euro's zijn opgekocht. Dat is netjes doorgegeven aan de banken, zegt Bhailal.

Hij merkt op dat minister Hoefdraad in gesprek met de cambiohouders gevraagd heeft om gegevens, omdat de regering ook met de kwestie bezig is. De minister heeft de gegevens ook gekregen. 'Wij zijn geen verdachten in deze kwestie', benadrukt Bhailal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten