donderdag 31 mei 2018

Peru-aanvoerder Paolo Guerrero toch naar WK-voetbal in Rusland

Rechtbank in Zwitserland gaat beroep van Guerrero tegen  straf nader bestuderen, alvorens tot uitspraak te komen


De schorsing van veertien maanden die Peru-aanvoerder Paolo Guerrero opgelegd had gekregen, is voorlopig opgeschort. Een rechtbank in Zwitserland gaat het beroep van Guerrero tegen de straf nader bestuderen, alvorens tot een uitspraak te komen. 

De consequentie daarvan is dat Paolo Guerrero in staat is op het WK in Rusland te spelen', aldus een verklaring. De rechtbank erkent in de verklaring, dat Guerrero, die positief testte op een bijproduct van cocaïne, niet opzettelijk heeft gehandeld.


De speler zelf verklaarde vorig jaar, dat hij in een hotel anijsthee heeft gedronken uit een ongewassen theepot, waaruit eerder cocathee was geschonken.


Het internationale sporttribunaal CAS (Court of Arbitration for Sport), dat de straf heeft uitgesproken, respecteert de beslissing van de Zwitserse rechter.

Guerrero werd vorig jaar oktober betrapt op cocaïnegebruik en werd in eerste instantie door de wereldvoetbalbond FIFA voor een jaar geschorst. Die straf werd na een beroepsprocedure teruggebracht naar zes maanden, waardoor Guerrero zou mogen spelen in Rusland. Wereldantidopingbureau WADA (World Anti-Doping Agency) bemoeide zich vervolgens met de zaak, door naar het CAS te stappen. Dat besloot vervolgens de straf te verhogen naar veertien maanden.


Guerrero zelf heeft daartegen bezwaar aangetekend, om de schorsing volledig van tafel te krijgen.

(Suriname Mirror/El Comercio/NOS/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten