donderdag 31 mei 2018

Drie jaar cel voor man (51) die ex-vrouw opzettelijk heeft besmet met hiv

30-Jarige ex-vrouw ook enkele keren mishandeld - Man ontkent hiv-besmetting

 
De 51-jarige J.M. is gisteren door de rechter tot drie jaar gevangenisstraf met aftrek van de tijd in voorarrest veroordeeld. De eis van de Officier van Justitie was vier jaar met aftrek. De man stond terecht voor het opzettelijk besmetten van zijn toenmalige partner met hiv, mishandeling en poging haar te doden. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 31 mei 2018.

Hij heeft bevestigd dat hij zijn 30-jarige ex-vrouw enkele keren heeft mishandeld, maar de opzettelijke hiv-besmetting heeft hij nooit toegegeven. Hij verklaarde op een eerdere zitting al tien jaar besmet te zijn en vindt de beschuldiging van opzettelijke besmetting vreemd.

De rechter stelde zeer teleurgesteld in hem te zijn en neemt het hem kwalijk, dat hij niet heeft gedacht aan de gevolgen van zijn handelingen. Maar, ook zijn verzuim om zijn vrouw over zijn jarenlange besmetting te vertellen leidde tot teleurstelling bij de rechter. 'U wist dat u besmet was. Ze heeft u zoveel keren gevraagd om de waarheid te spreken, maar u weigerde. Ze is nu ook zeven maanden zwanger. U heeft helemaal niet gedacht aan de gevolgen. U dacht alleen in uw voordeel. Ik hoop echt dat uw gedrag verandert.'

De vrouw had tijdens een eerdere zitting verklaard, dat zij pas vorig jaar heeft ontdekt dat zij besmet is. Het stel heeft een kind van twee jaar, dat geen hiv heeft. De vrouw vertelde, dat zij via vrienden en kennissen erachter probeerde te komen of haar man besmet was.

Zij werd mishandeld en besloot op den duur geen vragen meer te stellen, omdat hij steeds gewelddadiger werd. 'Ik ben bang dat hij mij dood zal maken. Als ik hem nog een kans geef zal hij mij zeker vermoorden.'

De verdachte betwijfelt of hij de verwekker is van het nog ongeboren kind van zijn ex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten