donderdag 31 mei 2018

Assembleelid Bee (ABOP) bezorgd over herinvoering ouderbijdrage door FIBOS

Bee wil duidelijkheid van de regering hoe het zover heeft kunnen komen...


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) heeft vandaag, donderdag 31 mei 2018, in het parlement zijn bezorgdheid geuit over de herinvoering van de ouderbijdrage door de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS). Per leerling op de basisschool wordt Srd 250 gevraagd aan ouders voor het komende schooljaar. Voor de MULO is het bedrag Srd 275 en LBO Srd 300 per kind. 

Bee heeft bij de behandeling van 'ingekomen stukken' deze kwestie aan de orde gesteld. Hij wees erop, dat in het kustgebied ouders ertoe over zouden kunnen gaan om hun kinderen in te schrijven op een openbare school, maar in het binnenland is dat haast onmogelijk. In het binnenland zijn  voornamelijk bijzondere scholen.

Bee wil duidelijkheid van de regering hoe het zover heeft kunnen komen, dat de FIBOS ertoe overgegaan is tot herinvoering van de ouderbijdrage.

Volgens een persbericht van de organisatie is ertoe overgegaan om de ouderbijdrage te vragen voor het schooljaar 2018/19, omdat de uitbetaling van de toegekende subsidies zeer laat wordt toegekend. Ouders zijn voor grote moeilijkheden geplaatst. De regering is nog niet ingegaan op dit vraagstuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten